• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Flickr Icon

© 2023 BY RAWAN DESIGNS. 

TRAVELING AGENCY

المشروع: وكالة سياحة و سفر
موقع التصميم: برج طرابلس
تصميم: م. روان الساعدي
تنفيذ: شركة خطوط و م. روان الساعدي
سنة المشروع: 2018

تكمن معظم تحديات هذا المشروع في إمكانية خلق فراغات أكبر للتخزين في فراغ صغير و مزدحم، الأمر الذي ألهمنا بالقيام بعمل دولاب مخفي لتخزين المستندات و الأوراق و أيضا إخفاء صندوق الكهرباء و أعمدة برج طرابلس الرخامية التي كانت مشوشة بشكل كبير على المظهر العام و جاعلة من حجمه يبدوا أصغر

برزت واجهة الوكالة عن باقي جاراتها من الوكالات بإختيارنا لطرازها الكلاسيكي المستحدث
تكرار، إيقاع، و بعض من التضاد أو ما نسميه بالتماثل العفوي.
هكذا كانت عناصر الواجهة مؤكدة بذلك على الطراز المستخدم بالداخل مع خلق روح عصرية متجددة و بعيدة كلياً عن الملل.
حيث إستخدمنا نافذة عرض عصرية ذات خطوط ملساء ونظيفة لعرض تحف كلاسيكية رمزية لعالم الطيران والسياحة وبذلك نروج إلى طبيعة عمل المكان دون إستعمال لافتات إعلانية معتادة و مبتذلة.
وبالتأكيد كما عوىتكم دائما بالإهتمام بالأبواب، قمنا بتصميم و تنفيد محلياً باب كلاسيكي فاخر باللون الزمردي.

 

إضاءة خافتة و حوائط كلاسيكية متحدثة، أثاث عصري، إكسسوارات ذهبية عصرية و أخرى كلاسيكية معتقة, وثريات عصرية رامزة لشكل الكرة الأرضية و لون أخضر مخملي جريء ليكون هوا نقطة الجذب للفراغ. أختيرت كل عناصر المشروع بعناية و دقة لتخلق هوية تجارية مميزة لهذه الوكالة

الروح لكلاسيكي و العصري مشكلان معا طراز باروقي حديث, تم إستوحاء التصميم من العلامة التجارية لشركة أفضل الوجهات التي تمثلت في ألوانها الزمردية والذهبية وخطوطها الملتوية و المنبعجة بطريقة عصرية و فخامة كلاسيكية الأمر الذي ألهمنا وبقوة لإستخدام هذا الطراز في التصميم

A strong contrast between neoclassical and contemporary were united to form a modern baroque styled space. These were the main characteristics of this project.
The style was inspired by the logo of the agency’s brand, which contained emerald greens, gold and curvy sleek lines.

Dim light, neoclassical walls, contemporary furniture, earth globe symbolic contemporary chandeliers, and bold emerald green for the main wall creating a focal point for the space.
A velvet green sofa and lots of contemporary and vintage accessories in gold accents to enhance the luxury feeling.
All of the project’s elements were chosen carefully in a balanced way to achieve this desired uniformed branding and enhance the existing graphical indignity



One of the main obstacles of this project was creating enough space for employees to store their documents and files without making the place look overcrowded, so we decided to create a built-in wardrobe that looked exactly like the opposite wall creating that symmetry we wanted to achieve, and covering the electrical box. We also covered the marbled columns with gypsum board to create a unified clean space and make it look bigger.

Rhythm, repetition, and asymmetry were the main elements we chose for the elevation, to reflect the indoors spirit and uniform the style.

As we believe the outdoors should always be a mirror to the indoors.

We used an edgy minimal with clean lines display to display a variety of collective vintage pieces all related to traveling, thus we were able to let the people know the purpose of the space without using posters.

We made sure that the display weren’t transparent as this was the client’s wish to completely isolate the workers from the outside environment to block all the noises coming from such a busy tower, to create a more quite soothing environment for them to focus and work better.